Atelierwerking

Atelierwerking

In Albe bieden we op dagelijkse basis allerlei ateliers aan waarin onze bewoners en mensen in dagopvang zichzelf kunnen ontplooien en verrijken. Ateliers worden steeds gestart vanuit interesse en passie van diegene die wil meedoen. Het atelieraanbod is dan ook geen vastgelegd schema, maar wordt mee bepaald en veranderd door de zin en interesse van wie in Albe woont of naar Albe komt. Zo ontstonden bijvoorbeeld het tuinatelier, het creatief atelier ‘den 138’, het klei-atelier, het sportatelier,...

Hiervoor werken we met een clubsecretariaat. Wekelijks zitten we samen met alle bewoners en begeleiders om ideeën te verzamelen voor activiteiten, creatieve ateliers, uitstappen,... Samen bekijken we hoe we dit idee vorm kunnen geven. Iedereen in Albe is lid van de club, wat kansen biedt om zelf verantwoordelijkheid op te nemen en samen projecten op te starten, al is dit geenszins een verplichting. Zo kan iedereen hier maximaal zichzelf zijn.


Momenteel is dit ons aanbod, al kan dit van week tot week verschillen:

MAANDAG

kleiatelier

schuur

clubvergadering


DINSDAG

bakatelier

bewegingsatelier

schuur

toneel

WOENSDAG

seizoensatelier

schuur

138

dansen

DONDERDAG

markt

138

dierenatelier

biljart

VRIJDAG

yoga

kleiatelier

schuur

breien

vrouwenclub

salon de beauté

Daarnaast is er ook elke dag wassalon & clubsecretatiaat.

Sommige ateliers spreken voor zich, over enkele andere ateliers vindt u hieronder nog een woordje uitleg.Dierenatelier

Hier werken we vooral met onze bijen, al zorgen we ook voor kippen en vissen.


Bewegingsatelier

Dit atelier is elke week anders, soms gaan we zwemmen, soms wandelen of fietsen, op andere dagen huren we de sporthal, doen we ons sportzaaltje open of gaan we netbal spelen.


Schuur

In en aan de schuur wordt er gezaagd, gelast, gelijmd, ontworpen, geschuurd, geschroefd,... maar ook gewoon gezeten, gezongen, gegeten & een koffietje gedronken. Voor ieders wat wils.


Seizoensatelier

In dit atelier wordt er gewerkt rond de seizoenen en feesten die zich aandienen.


Salon de beauté

Hier kan je terecht om je te laten scheren, je nagels te laten knippen of lakken,... Ook komt er regelmatig een kapster langs tijdens dit moment. De pedicure komt op donderdag.