Hoe werkt Albe


Albe is een plek waar mensen wonen en waar je overdag naar toe kan komen.


In Albe wonen momenteel 52 mensen en er komen ongeveer 10 mensen naar de dagwerking. We hebben 3 gebouwen: een huis in het dorp & een kasteeltje en een nieuwbouw op het domein in de Lobelialaan. Daar is ook een bos, de schuur en de Ark. Achter het huis staat het gebouw van het creatief atelier.


's Morgens na het ontbijt drinken we allemaal samen een tasje koffie of thee. We praten dan over wat de dag zal brengen. In de voormiddag ligt de nadruk wat meer op huishoudelijke taken. In Albe leven we allemaal samen en doet ieder wat hij kan. We dragen samen zorg voor elkaar en de plek waar we leven. Je kamer wat op orde houden, met hulp, is bvb iets wat in de voormiddag gebeurt. Je kan in de voormiddag ook bij de verzorgingen terecht. Er wordt elke voormiddag gekookt, waarbij hulp met het klaarmaken van de gerechten welkom is. 


's Middags eten we samen een warme maaltijd.


In de namiddag zijn er verschillende ateliers. Je kan meedoen met 1 atelier. Een kijkje nemen in meerdere ateliers. Maar je kan ook een babbeltje slaan in de keuken, een tasje koffie drinken in de zetel of even gaan wandelen,... Als er iets is wat je zelf graag doet, kan je mee een atelier organiseren. Er zijn geen verplichte ateliers of schema's. We bekijken samen wat de dag voor jou kan brengen, vertrekkend vanuit wat jouw interesse is.


We vinden het belangrijk dat er keuzes kunnen gemaakt worden en dat iedereen in de mate dat hij kan verantwoordelijkheid kan nemen. Op zoek gaan naar hoe je dag er uitziet, hoort daar voor ons bij. In het clubsecretariaat kan je zelf mee richting geven aan wat er in Albe gebeurt.


In Albe staat mekaar ontmoeten centraal. Er zijn verschillende plaatsen waar tussen je kan bewegen. Daardoor wordt het nooit echt druk. Wil je graag even alleen zijn, dan is er vast een plekje voor. Wil je graag samen zijn, dan kan dat ook. Dan wandel je wat verder en dan kom je soms maar één iemand tegen. Soms een groepje mensen. Telkens word je onthaald en uitgenodigd om mee te doen of om even te blijven. 


's Avonds eten we een broodmaaltijd en later op de avond is er dessert en nog een activiteit. Nadien kan je opnieuw bij de verzorgingen terecht. 


In het weekend eten we 's middags boterhammen of pistolets en 's avonds een warme maaltijd. Er zijn dan geen ateliers maar vaak wel een activiteit, georganiseerd door de club.


Welke activiteiten of uitstappen we doen, beslissen we samen. Iedereen kan iets komen voorstellen. Via de clubwerking worden voorstellen besproken en georganiseerd. 

Contactformulier