Info voor zorgprofessionals

Info voor zorgprofessionals

Albe is een vergunde zorgaanbieder voor meerderjarigen in Kapellen, Antwerpen. Wij bieden zowel woon- als dagondersteuning aan voor personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- persoonlijkheids- en/of psychiatrische problemen.

 AANMELDEN &

DOORVERWIJZEN

U kan steeds mensen naar ons doorverwijzen of bij ons aanmelden. Dit mag gebeuren met een mailtje naar intake@albevzw.be. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u of een door u opgegeven contactpersoon, contact opgenomen om een kennismakings-gesprek in te plannen. 

AANBOD

EN WERKING

In Albe wonen iets meer dan 50 mensen. We hebben daarnaast ook een dagwerking en ontvangen af en toe een logé (kortverblijf).

We bieden onze bewoners een structuur aan die ze kunnen gebruiken als houvast. Hoe ze die structuur en hun dagelijkse leven invullen, bepalen de bewoners zelf. 

INSTITUTIONELE

PSYCHOTHERAPIE 

In Albe werken we vanuit het kader van de institutionele psychotherapie (IP). Een korte uitleg hierover vindt u bij de informatie over ons aanbod en onze werking. U kan ook verschillende teksten over institutionele psychotherapie terugvinden op onze website. Daarnaast organiseren we regelmatig lezingen.